9 Nisan 2012 Pazartesi

Sevgi ve hoşgörü birçok hastalığın ilacı





Sevgi ve Hoşgörü Kanserin İlacı


Kanser hücreleri sert bir protein kılıfla kaplıdır. Etten kaçınarak bu protein kılıfa daha fazla miktarda enzimin saldırmasını ve kanserli hücreleri öldürmesini sağlayabilirsiniz. Antioksidan, vitamin, mineral gibi bazı destekleyiciler, vücudun kanserli hücresini öldüren savunma hücrelerini güçlendirir. E vitamini gibi bazı destekler, istenmeyen hücrelerin sağlıklı bir yolla bertaraf edilmesini sağlar... Kanser zihinsel, vücutsal ve ruhsal bir hastalıktır. Proaktif ve pozitif bir ruha sahip olmak, kanserle savaşan bünyeye ‘survivor’ özelliği kazandırır.
Kızgınlık, affetmeyi bilmeyen, mutsuz bünyelerde vücut stres içinde kalır ve vücut ortamı asidik hale gelir. Sevgi, hoşgörü, yaşamdan zevk alma kanserin düşmanıdır. Kanser hücreleri oksijenli ortamda yaşayamaz. Derin solunum oksijenin hücrelere derinlemesine nüfuz etmesini sağlar ve kanser hücrelerinin yok edilmesine yardımcı olur. Plastik su şişelerinin dondurucuya konması, plastikten suya dioxin maddesinin geçmesine yol açar. Dioxin, doğada yok edilemeyen, hücrelere son derece toksik etki gösteren kanser etkenlerinden biridir. Mikrodalgada plastik kapta yemek ısıtmayın. Özellikle yağlı gıdaların plastik kapta ısıtılması yiyeceğe ve oradan vücuda dioxin alınmasına yol açar. Isı yağ ve plastik, dioxin demektir. Yemek ısıtmak için cam kabı tercih edin.

Lifli yiyecekler vitamin bakımından da zengindir
Alkali-asit meselesi: Vücut sıvılarının pH’ları farklı olmakla beraber, 6.5-8.5 aralığındadır. Kan pH’sı 7.35-7.45 aralığında yani hafif alkali, idrar 6.5 civarında yani hafif asittir. Mide ortamı doğası gereği asit, bağırsak ortamı alkalidir, her ortamın normal pH’sındaki değişimlerin gerek asit, gerekse alkali yönüne kayması sıkıntı yaratır. Asit baz dengelerindeki küçük oynamalar bile vücutta ciddi rahatsızlıklar oluşturur. Vücut, son derece karmaşık bir asit-baz dengesi düzenleme mekanizmasıyla bu oynamalara karşı tedbirler alır ve dengeler. İdrar steril oluşunu bu hafif asit ortama borçludur, alkali idrar bakteri üremesine daha açık hale gelir.
Alkali iyi, asit kötüdür inancı
Son dönemlerde revaç hale gelen magazin tıp yaklaşımlarına, alkali detoks kürleri, vücudu asitten koruma, kanserli hücrenin asit ortamdan beslenmesi gibi bilgilere bakarak “alkali iyidir, asit kötüdür” gibi bir genelleme yapmak yanlıştır. Alkali de en az asit kadar tahriş yaratır. Nötral aralık dediğimiz 6-8.5 pH’nın altındaki asidik ortam kadar, üzerindeki alkali değerler de vücuda zarar verir; pH 10’da hücrenin DNA bütünlüğünü sağlayan bağlar parçalanır. Vücut için asidoz kadar, alkaloz da son derece ciddi riskler oluşturur. Doğum esnasında sık yüzeysel solunumun yol açacağı solunumsal alkaloz, hekimleri tedirgin eden tablolardan biridir.
Sebze ile alkali ortam yaratma
Sebze ağırlıklı beslenme, hem hafif alkali ortam sağlayarak bağırsakta zararlı asidik ortamı hafif alkaliye çevirme bakımından, hem yararlı sindirim enzimleri, hem lifli yapı, hem kolay hazım ve hem de içeriklerindeki vitaminler, mineraller, antioksidanlar bakımından iyidir.
Kanser hücresinin cerrahi
yöntemde yayılması
Geçen hafta kanserli hücrenin, tümörün cerrahi ile çıkarılması esnasında yayılabileceğinden bahsettik. Bu, sakın ameliyat olmayın anlamına gelmiyor. Hekimler, artık hangi tümöre hangi şartlarda cerrahi uygulanacağını gayet doğru şekilde hesaba katıyor.
Sağlıkla,


Dr. Seyfullah Dağıstanlı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder