11 Nisan 2012 Çarşamba

Tuz Hayat ( Yaşam )'dır


İnsan için Tuz nefes almak, su içmek kadar hayati önem taşır. İNSAN İÇİN TUZ KADAR SAF, DOĞAL, TEMİZ, ORTAM DOSTU BAŞKA BİR ÜRÜN YOKTUR.

Denizden yada Topraktan çıkarılan Tuz en mütevazi ticari ürünüdür. Sodyum hayat kurtarıcı bir element'tir. Sodyum korür ( Tuz )Hayvanlarda ve insanlarda beslenme ve fizyolojik işlevlerin yerine getirilmesi için en temel maddedir. Tarihe baktığımızda Tuzun insanlar için hayati önem taşıdığını görürüz. İnsanlar için Tuz aslında Altından çok daha değerlidir. Roman Lejyonerleri maaşlarını Tuz (salarium) olarak alırlardı. Günümüzde kullanılan maaş (salary - salarium yani tuz) kelimesi burdan türemiş'tir. "Tuzu kadar değerli" terimi burdan gelir. Bu yazının bu kadarını tercüme ettim şimdi hatırlayalım dünkü çeviriyi:

Midemizin çevresi kandan alınan sodyum klorür'le çevrilidir.Sodyum su ve karbon dioksitle birleşerek alkali TUZ yani SODYUM BİKARBONAT OLUŞTURUR. Biyokimyada bu şu şekilde formüle edilir: H20 + CO2 + NaCl = NaHCO3 + HCL. Bundan dolayı midemiz aslında yediklerimizi ALKALİ yapmaktan sorumludur. MİDEMİZ YEDİKLERİMİZİ YADA İÇTİKLERİMİZİ SİNDİRMEKLE SORUMLU DEĞİLDİR! ONLARI ALKALİ YAPMAKTAN SORUMLUDUR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder